DHA’nın haberine göre Kayseri Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Kayseri merkezli Mersin, Kahramanmaraş, Trabzon, Batman, Niğde, Nevşehir, Kocaeli, Konya, Sivas, Aksaray, Hakkari, İstanbul, Ankara ve Karaman olmak üzere toplam 15 ilde yürütülen soruşturmalar kapsamındaaranan ve haklarında yakalama kararı bulunan toplam 41 şüphelinin Kayseri'de ikamet ettikleri belirledi.
Asker, polis, öğretmen, sağlıkçı, gelir uzmanı, mühendis ve özel sektör çalışanı oldukları belirlenen şüphelilerin KHK kapsamında görevlerinden ihraç edildikleri öğrenildi. Aranan şüphelilerden 12'sinin de karı-koca oldukları belirtildi.
Bu kapsamda 41 şüphelinin yakalanmasına yönelik 35 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.
Gülen yapılanmasına yönelik İzmir merkezli dört ilde yürütülen bir diğer operasyonda aralarında iki polis memuru ve eski komiser yardımcısının da bulunduğu 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi