Kaval ailesi taziye yemeğini kaldırdı

Hakkari merkeze bağlı Kaval köyü sakinlerinden Mela Hüseynê Bateyî'nin yaşayan en büyük torunlarından 82 yaşındaki Mela Salih taziye yemeğini kaldırdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde bir gelenek haline gelen taziye yemekleri acılı aileleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, 2 gün boyunca başsağlığı dileklerini kabul ettiği taziye evlerinde, yüzlerce misafire bir ya da iki öğün yemek veriyor. Bazı ailelerin misafirlerine 3 gün boyunca bir ya da iki öğün taziye yemeği vermek için kredi çekmesi, borçlanması artık insanları zor durumda bırakıyor.

Hakkari merkeze Kaval köyü ve Lêwin bölgesi önde gelenlerinden Hüseyin Bateyî'nin yaşayan en büyük torunu olan Mela Salih vatandaşları zor durumda bırakan taziye yemeklerini kaldırdıklarını duyurdu.

Eşi Gülizar Kaval'ın taziyesinde taziye yemeğini kaldırdığını açıklayan Mela Salih Kaval "Eşim Gülizar Kaval 4 Ekim tarihinde Allah'ın Rahmetine kavuştu. Taziyesi vesilesiyle, toplumda kangren durumuna düşen taziye yemeklerini kaldırdık.  Taziyemizde vermiş olduğumuz karar  toplumsal karar, toplumun tüm kesimleri , Hakkari İl Müftüsü, Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Temsilcileri, Aşiret Liderleri ve Parti Temsilcileri tarafından çok büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu karara saygı duyarak, kararın uygulanması için ellerinde geleni yapacaklarını dile getirerek bize destek verdiler” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Yüksek doğalgaz faturalarına itiraz
Taziye teşekkür mesajı
Leyleklere yenileri eklendi
Uzman çavuş hayatını kaybetti
Yük indirme saatleri uyarısı!