Karakoçan'ın DBP'li belediye başkanları tahliye edildi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 2 Ekim 2016 günü gözaltına alınarak tutuklanan Karakoçan Belediye başkanı Burhan Kocaman ve Eş Başkan Cennet Ayık, davanın ilk duruşmasında adli kontrol ile tahliye edildi.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde 2 Ekim 2016’da gözaltına alınarak tutuklanan DBP'li Belediye Başkanı Burhan Kocaman ile eş başkan Cennet Ayık'ın yargılanmasına başlandı.

Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, 'İhale kanununa muhalefet', 'Vergi usul kanununa muhalefet', 'Haksız ekonomik kazanç sağlama', 'Kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık' ve 'Görevi kötüye kullanma' ile suçlanan tutuklu sanıklar Burhan Kocaman ve Cennet Ayık ile avukatları katıldı.

Duruşmada ifadeleri alınan sanıklar Kocaman ve Ayık, mahkemece adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Karardan sonra Kocaman ve Ayık tutuklu bulundukları Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN AKŞAMI KÜLLİYE’DEN İFTAR YAYINI
18 Şüpheli Tutuklandı
Tiktok Filigransız Video İndir (2026) – %100 Çalışan Güncel Yöntemler
Hakkari Çekici ve Yol Yardım: Zirvelerin Gölgesinde Güvenli Yolculuk
Ekonomide Geri Dönüşümün Gücü: Güncel Hurda Fiyatları ve Profesyonel Hurdacı CeysanGeriKazanim.com