İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrası bölgede gerginlik sürerken, İran hava sahası da uçuşlara kapandı. Ülkelerine dönmek isteyen İranlılar ile İran'dan gelen turistler, kara yolunu kullanmaya başladı. Kara yolunu kullanan İranlılar Yüksekova ilçesinde İran'a açılan Esendere Gümrük Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.
“İran’da olan gerginlik bizi korkutuyor”
Tahran’dan Türkiye’ye gelen İranlı turist, yaşanan gerginlik yüzünden endişeli olduklarını ifade ederek, Buraya turistlik amaçlı geldik. Uçağımız iptal olunca karayolunu kullanmak zorunda kaldık. Fakat İran’da olan gerginlik bizi korkutuyor. Umarım gerginlik büyümez ve bizde gönül rahatlığı ile ülkemize döneriz” dedi.
Bir başka İranlı vatandaş ise, “Gerginlik bizi endişelendiriyor ama ülkemize güveniyoruz. Hava yolları kapalı olduğu için buraya geldim. İnşallah bu gerginlik biran önce son bulur. Buraya turistlik amaçlı geldim. Kısa bir süre sonra tekrar ülkeme geri döneceğim” diye belirtti.