HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' başladı

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni başlattığı Ekin Ceren Parkı’ndaki grup toplantısına halkın katılmasına polis izin vermedi. Parka sadece HDP milletvekilleri ve parti yöneticileri alındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni başlattığı Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkı’ndaki grup toplantısına halkın katılmasına polis izin vermedi. Parka sadece HDP milletvekilleri ve parti yöneticileri alındı.

Parkın önüne gelen yurttaşlar, grup toplantısını dışarıdan izledi. Toplantı boyunca yurttaşlar alkış ve zılgıtlarla destek oldu. Toplantının ardından tutuklu milletvekilleri için polis ablukasının ortasında sembolik olarak volta atan HDP milletvekilleri, sonrasında da 7 gün – 24 saat sürecek olan "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ne başladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Abdullah Öcalan ile görüştü
CHP Genel Merkezi'nde neler yaşandı?
Barış süreci açıklaması
CHP Genel Merkezi'ne girdi
Polis Müdahalesine Sert Tepki