HDP'li Güven ve Farisoğulları ile CHP'li Berberoğlu cezaevinde

Milletvekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu tutuklandı.

Güven ve Farisoğulları, haklarındaki kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı.

Adliyedeki işlemlerinden sonra tutuklanan Leyla Güven Yüksek Güvenlikli Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Musa Farisoğulları ise D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Farisoğulları Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dokuz yıl, HDP Hakkari Milletvekili Güven ise yine aynı mahkemece aynı suçtan yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Farisoğulları ve Güven'e verilen cezalar, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesince onanmıştı.

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay'ın onama ile infaz durdurma kararı üzerine 20 Ekim 2018'de tahliye edilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Enis Berberoğlu da milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından dün akşam saatlerinde Bakırköy'deki evinde gözaltına alındı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda infaz savcılığına çıkarılan Berberoğlu, cezasının kalan infazını tamamlaması için yeniden tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

2 polis amiri hayatını kaybetti
3 gazeteci tutuklandı
Arama sona erdi
Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
İkinci yüzyıl vurgusu