HDP'li Akdoğan'dan Erdoğan'a 'il ilçe' eleştirisi

Hakkari'de DBP'nin merkez ilçenin 4. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kongrede söz alan HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı il ilçe tartışmaları üzerinden eleştirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Demokratik Bölgeler Partisi'nin Hakkari Merkez ilçe 4. Olağan Kongresi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan DBP il binasında gerçekleşti.

Kongreye HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP PM üyesi Şehzade Kurt ve HDP PM üyesi İbrahim Erkul, HDP Hakkari İl Eşbaşkanları Nazmi Çoşkun ve Zeynep Kaya, DBP Yüksekova ilçe yöneticileri görevden alınan Yüksekova Belediye Başkan vekili adile Kozay, DBP İl yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından başlayan Kongre’nin divan Başkanlığına DBP PM üyesi Şehzade Kurt getirildi. Kongreye DBP’nin tutuklu eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in mesajı ile Tutuklu Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu’nun yeni yıl mesajı okundu. 

Kongrede söz alan DBP İl Başkanı Süleyman Kanat, partisinin 4. olağan merkez ilçe kongresine katılan herkese teşekkür etti. 

Kanat’tan sonra söz alan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile başta Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan İle Selma Irmak olmak üzere tutuklu vekiller ve siyasetçilerin yeni yılını kutladı.

Hükümetin DBP’li belediyelere kayyum atamasını eleştiren Akdoğan kendi belediyelerinde bir kuruşluk yolsuzluk tespit edilmediğini savunarak, “Aradan geçen bir buçuk yıla rağmen gözaltına alına ve daha sonra tutuklanan belediye başkanlarımızın hiç birisinin yargılandığı dosyalarda bir kuruşluk yolsuzluk yoktur. Burada bütün bölge halkının kendi partisine yönelmesini engellemek için böyle bir politika uygulandı. Çünkü artık halkımız kendi gerçekliğinin farkına varmış ve partisine ve iradesine sahip çıkmıştı. Hükümette bunu kırmak için halkın iradesi olan belediyelere kayyım atayarak bunun önüne geçmeye çalıştı. Hükümet sadece ülkede tek değil her tarafta Kürt halkına karşı bir duruş sergiliyor. İran ve Irakta daha önce çatıştığı yönetimlerle sırf Kürtlerin önüne geçebilmek için masaya oturdu. Suriye de de bunun sürekli yapmaya çalışıyor. Bunun için halkımız artık bunları biliyor” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Hakkâri’nin il ilçe tartışması üzerinden eleştiren Akdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanı 23 Aralık'ta Hakkari'ye geldi. Burada toplanan Hakkarililer ‘Hakkari il kalsın sloganına’ Erdoğan ‘Sizin sularınız 24 saat akacak’ diye yanıt verdi. Vatandaşlar  ‘Hakkari il kalsın’ sloganında ısrar edince bu defa ‘Yaylalarınız serbest olacak’ şeklinde cevap verdi. Halk bu mesajı değil başka mesajlar bekliyordu. Şimdi kalkıp yayla yasaklarını kaldırmayı bir müjde olarak vermesinin bu halk tarafında bir karşılığı olmayacaktır” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve mali raporun okunmasının ardından seçimlere geçildi. 

Tek liste ile girilen kongrede DBP Merkez İlçe Başkanlığına Aziz Özen Seçilirken yönetime Saime Mavigöz, Ali Duran, Recep Aktaş, Ramazan Çallı, Ahmet Demir ve Fatma Turan seçildi.

Kongreye katılan vatandaşlar yeni yönetimi tebrik etti. 

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari’deki feci kazanın görüntüleri çıktı
Başkan Arslandan sert tepki!
23 kişi açık cezaevine ayrılıyor
Kazada ağır yaralanan Sude kurtarılamadı
Van’da Kardeş Kavgası Can Aldı