Hakkarili İş adamından 5 buçuk milyon Euro’luk fabrika

Hükumetin 23 ilde yatırımcıları destekleyeceğini açıklamasının ardından Hakkarili girişimci Muzaffer Karlı Cazibe Merkezleri Programı'na 5 buçuk milyon Euro’luk bir proje ile başvurdu.

MEHMET ÖZKAN/ HAKKARİ OBJEKTİF HABER

23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda ve sektörlerde uzun vadeli destekler sağlanacak olan Cazibe Merkezleri Programı'nın başvuruları alınmaya başlandı. 

Hakkarili girişimci Muzafffer Karlı program kapsamında hazırladığı proje ile Makaron Filtre Fabrikası açmayı planlıyor. 

Hükümetin 23 ilde hayata geçirmeyi planladığı cazibe merkezine Hakkari’den ilk başvuruyu yapan genç girişimci Karlıtaş;  Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladığı fabrikada filtre üretecek. 

Karlı, en az 200 kişiyi istihdam etmeyi planladığı fabrikanın yaklaşık 5 buçuk milyon Euro’ya mal olacağını belirterek, şunları söyledi: “Bu proje hayata geçerse toplam maliyetin 2 milyon Euro’su bizim kendi sermayemiz olacak. 200 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Proje kabul edilirse 24 ay içinde hayata geçecek. Yıllık ihracat hacmini 6 milyon Euro olarak planlıyoruz. Bu projenin Hakkari’de hayata geçirmek isterdim. Ancak Hakkari’nin Sanayisi projemizi kaldıramayacak kadar küçüktür. Ve Bu projeye başvuru yapmak için Organize Sanayi sitesi olma koşulu var. Bu cazibe merkezi projesinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 


Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ili kapsıyor.

1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri.
 2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri.
 3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri.
 4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri
 5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı
Konteyner kurulumu başladı