Hakkari'deki bu bina tehlike saçıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 katlı bina tehlike saçıyor.

Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesi'nde bulunan 3 katlı bina, 2016 yılında hendek olaylarında büyük hasar gördü. İlçede 9 yıldır harabe şeklinde ayakta duran bina tehlike oluşturuyor.

Kolonları zarar gören, bir bölümü de yıkılan binanın her an çökme riski bulunuyor. Mahallede yaşayan Tahirhan Demir, "Çocuklara bir şey olacak diye korkuyoruz. Yıllardır burası böyle. Kimse oturmayınca ev bu hale geldi. Bina yıkılıp dökülmüş. Çocuklarımız içine girmesin diye gündüzleri mahalleliler olarak nöbet tutuyoruz. Yetkililerin bir an önce bu enkazı kaldırması gerekiyor. Bina geceleri ise madde bağımlıların yuvasına dönüştü. Mahalleli olarak çok zor durumdayız. Binanın kaldırılmasını istiyoruz. Gündüzleri çocuklarımız için geceleri ise madde bağımlıları için nöbet tutuyoruz. Gecenin yarısında içiciler, gelip bağırıyor. Korku dolu geceler yaşatıyorlar bize" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Özdel için adalet çağrısı
Kazada Hakkarili Can hayatını kaybetti
Taziye teşekkür mesajı
26,5 milyon liralık destek
Tepkiler büyüyor