Merkeze bağlı Kaval köyünde yaşayan küçük çocuk, yaşıtları gibi okula gidip eğitim almak isterken, kimlik sorunu nedeniyle bu hakkından mahrum kalıyor.
İddiaya göre küçük yaşta annesini kaybeden Muhammed, babası tarafından da terk edildi. Yurt dışına giderek yeni bir hayat kurduğu öne sürülen baba, çocuğunu geride bıraktı. Muhammed ise şimdi engelli babaannesiyle birlikte zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
Ancak minik çocuğun karşı karşıya olduğu en büyük sorun, nüfus kaydının bulunmaması. Resmi kimliği olmadığı için herhangi bir okula kaydı yapılamayan Muhammed, her gün okula giden akranlarını izleyerek eğitim özlemi çekiyor.
Yaşadığı durumu kendi sözleriyle anlatan Muhammed, “Annem ölmüş, babam uzaklarda… Okula gitmek istiyorum ama kimliğim yok.” diyerek içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.
Yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekleyen Muhammed’in bir an önce kimlik çıkarabilmesi ve eğitim hayatına başlayabilmesi için gerekli işlemlerin hızlandırılması isteniyor. Ayrıca çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanması için de yardım çağrısı yapılıyor.
Küçük Muhammed’in tek isteği ise oldukça basit: Okula gitmek, eğitim almak ve geleceğe umutla bakabilmek.