Hakkari'de Yayla Yolunda Kaya Parçaları Engeli

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Altınbaşak köyünde yaşayan besiciler, küçükbaş hayvanlarını sağmak için kamyonetle gittikleri yayla yolunun belirli noktalarına kaya parçaları düştü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Altınbaşak köyünde yaşayan besiciler, küçükbaş hayvanlarını sağmak için kamyonetle gittikleri yayla yolunun belirli noktalarına kaya parçaları düştü. Köylüler, kendi imkanları ile küreklerle yolu açtıktan sonra yaylaya ulaştı.

Yüksekova ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Altınbaşak köyünde yaşayan besiciler, yaz aylarında küçükbaş hayvanlarını sağmak için her gün 10 kilometre mesafedeki Varbirim Yaylası'na çıkıyor. Berivan kadınların bulunduğu kamyonet, yayla yoluna düşen kaya parçaları nedeniyle ilerleyemedi. Bunun üzerine kamyonetteki köylüler, beraberinde götürdükleri küreklerle yoldaki kaya parçalarını temizledikten sonra yaylaya ulaşıldı. Köylüler, yoldaki kaya temizleme çalışmalarını cep telefon kamerası ile kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Barış Anneleri ile Bir Araya Geldi
TÜBİTAK ile Toplantı Yapıldı
Trafiği ve Güvenliği Tehdit Ediyor
Gözler Hakkari ve Erzurum’da
Zincirleme Kaza: 3 Yaralı