Hakkari'de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar yemeği

Hakkari'de şehit yakınları, gazi ve korucu aileler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari evinde verilen iftar yemeğine, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, 2.Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Mehmet Nurullah Kahraman, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti il başkanı Emrullah Gür, Aile Sosyal Politikalar Müdürü Salih Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu  bazı kurum amirleri, şehit, gazi ve korucu aileler katıldı.

İftardan önce Vali Toprak  masaları tek tek dolaşarak şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilendi.

İftarını şehit ve Gazi aileleriyle açan Vali Toprak, yemeğe katılan şehit ve gazi ailelerine teşekkür etti. Vali Toprak yaptığı konuşmada, "Şuan üzerinde bulunduğumuz bu topraklara biz göğsümüzü gere gere bayrağımızı çekiyoruz, Türk bayraklı aracımızla bütün topraklarımızı geziyoruz ve buraya vatan diyoruz. Burada sizin yakınlarınız şehit oldu. Kendiniz gazi oldunuz. Kan döktünüz bu kanlar ve şehit olanlar sayesinde bu topraklar vatan haline geldi. Bizlerde bunun kıymetini bilerek bu kadar büyük bedeli olan, bu kadar büyük bedeller ödenen bu topraklara herşeyimizle , tırnaklarımzla sarılarak sahip çıkacağız. Ne bedeller ödenerek sahip olduğunu bilip bu toprakların ona göre davranacağız. Milletimize, Memleketimizede ona görede hizmet edeceğiz. Şehit ve gazilerimizede laik olmaya çalışacağız. Sözle değil, hareketlerimiz, davranışlarımızla, çalışmamızla, ahlakımızla memlekete gece gündüz hizmetimizle buna laik olmaya çalışacağız. Ülkemizin dünyada bulunduğu çok özel konumundan dolayı biliyorsunuz yüzlerce yıllıdır hata binlerce yıldır burada olmamıza hazm edemeyen her türlü şer güçler bizi buralardan geri çevirmek için, geri göndermek için, parçalamak ve bölmek için büyük bir çabanın içerisindeler. Fakat bunun mümkün olmayacağını işte komutanlarımız burada, Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, polis özel harekatlarımız, güvenlik korucusu kardeşlerimiz Bizim şuanda iftar yaptığımız anda onlar görevlerinin başındalar, nöbetteler. Biz buraya geldiğimiz müddet zarfında da son iki senede çok sayıda şehitler verdik. Gerekirse bundan sonrada gerektiği kadar memleketimizin, vatamızın, bayrağımızın bekası için, birlik, bütünlüğümüz için ne kadar gerekiyorsa o kadar şehit ve gazi vermeye devam edeceğiz. Bunun başka bir yolu yoktur. Bu topraklarda yaşamanın bedeli budur. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, devlet dairelerimiz, askeri makamlarımız sizlerin nher türlü derdi ile ödertlenmektedir. Her türlü problemlerinizin çözülmesi için seferber olmak durumundadır. Kapımız 24 saat hepinize açıktır. Allah bu birliğimizi, dirliğimiz bozmasın. Biz her zaman uyanık olalım.  Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum"dedi.

Daha sonra iftar yemeği yiyilip şehitler için dua okunmasıyla program son buldu.

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

Kazada ağır yaralanan Sude kurtarılamadı
Van’da Kardeş Kavgası Can Aldı
Kazanın detayları belli oldu
Hakkari’de araç zap suyuna uçtu
30 Uzman Kadro Tahsis Edildi