Hakkari’de korkutan yangın: 500 bağ ot kül oldu

Hakkari’nin Durankaya Beldesi Pınarbaşı Mahallesi’nde, Musa Özkan’a ait tarlada yangın çıktı

Yangından çıkan alevler, mahalleye yaklaşık 100 metre mesafede düzenlenen bir düğüne katılan vatandaşlar ve Durankaya Belediyesi’ne ait su tankeriyle yapılan müdahale sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Yangına ilk müdahaleyi çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar yaptı. Düğün alanındaki kalabalık, kendi imkânlarıyla alevlerin yayılmasını engelleyerek olası bir facianın önüne geçti.

Olay yerine itfaiye ekipleri çağrılmazken, vatandaşların ve belediye tankerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle yangın evlere sıçramadan söndürüldü.

Yangında, Hacı Özkan isimli vatandaşa ait yaklaşık 500 bağ yonca kül olurken, maddi zarar meydana geldi. Yangın sonrası Durankaya Belediyesi’ne ait ekipler bölgede soğutma çalışması başlattı.

Yangında büyük kayıp yaşayan Hacı Özkan, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Yetkililer ise hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yangın riskinin ciddi şekilde yükseldiğini belirterek vatandaşları daha dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Özdel için adalet çağrısı
Kazada Hakkarili Can hayatını kaybetti
Taziye teşekkür mesajı
26,5 milyon liralık destek
Tepkiler büyüyor