Hakkari’de 'Kapan-3' Operasyonunda 4 Gözaltı!

Hakkari'de, başlatılan 'Kapan-3' operasyonunda PKK'ya ait silah, el bombaları ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 4 şüpheli gözaltına alındı

Hakkari'de jandarma komando, jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularından oluşan toplam 825 kişilik personelle 13 ocakta 'Kapan-3' operasyonu başlatılmıştı.

Başlatılan operasyon kapsamında Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü civarında PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçundan 4 şüpheli gözaltına alındı. Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri kırsal alanlarında da terör örgütüne ait 6 aığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramalarda, 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet EYP(el yapımı patlayıcı) düzeneği, 2 adet el bombası, 4 adet büyük tüp ve çok miktarda demir bilye, 1000 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 167 adet BKC makinalı tüfek fişeği ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bölgede operasyon devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı
Konteyner kurulumu başladı