Hakkari'de kadınların kış hazırlıkları başladı

Kırıkdağ köyüne bağlı Aşağı Kırbaş mezrasında yaşayan kadınlar, el birliğiyle kışa hazırlık yapıyor. Bir taraftan bostandan son sebzeleri toplayan kadınlar, diğer taraftan konserve yapıp, ekmek pişiriyor. 

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ (Dêzê) köyüne bağlı Aşağı Kırbaş (Kêrîser) mezrasında yaşayan kadınlar, işlerini hep birlikte yapıyor.

M'dan Hamza Gündüz'ün haberine göre, havaların soğumasıyla kış hazırlıklarına hız veren kadınlar, el birliği ile bir taraftan bahçelerde ektikleri son ürünlerini toplayarak konserve yapıyor bir taraftan da kış için ekmek pişiriyor. 
 
Komşularıyla birlikte ekmek pişiren kadınlardan Emine Yiğit, köydeki dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Bütün işleri birlikte yaptıklarını dile getiren Yiğit, “Bizler köy yaşamından çok mutluyuz. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Bugün ben ekmek pişirirken eltim ve komşum bana yardıma geldi. Onlarında işleri olduğunda bu seferde ben onlara yardım ediyorum. Hiçbir zaman komşularımızı yalnız bırakmıyoruz. Bu nedenle köy yaşamı kentteki yaşamdan çok daha huzurlu ve güzeldir” dedi. Yiğit, köydeki tek sıkıntılarının ise bozuk yol olduğunu söyledi. 
 
Evlendikten sonra köye yerleştiğini dile getiren Leyla Yiğit ise “Köyde kendi arazilerimiz var. Kendimize ait bahçelerimiz var. Buradaki yaşamımızda yardımlaşmaya çok önem veriyoruz. Her işte akraba ve komşular olarak birbirimize yardım ederiz. Özellikle kadınlar olarak bütün işlerde kimseyi yalnız bırakmayız” dedi. İhtiyaç duydukları her sebzeyi ektiklerini belirten Yiğit, "Bu devirde bu ekonomik ortamda bir aileyi geçindirmek gerçekten çok zor. Her şey ateş pahası. Ama bizler köyümüzde bahçelerimize hemen her şeyi ekiyoruz. Bu işleri de birlikte yapıyoruz. Birimizin yetişmediği bir işinde diğer komşusu ona yardıma gelerek, işin üstesinden geliyoruz. Biz kadınlar bu mevsiminde işler biriktiğinden ve kışın erken gelme ihtimaline karşı eşlerimize de yardım ediyoruz. Özellikle köylerde yaşayan kadınlar yılın bu mevsiminde çok yoğun oluyorlar. Çünkü kışlık konserve ve turşuların hazırlanmasından tutun da diğer işlere kadar her işe koşuyoruz. Bu yüzden köydeki dayanışma bu yüzden bizim için çok hayati bir mesele oluyor. Bizler yardımımıza ihtiyaç duyan komşumuzu yalnız bırakmıyoruz. Bu kültür bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı
Konteyner kurulumu başladı