Hakkari’de 529 Yıllık Gelenek Yaşatıldı: Yüzlerce Çocuk İçin Toplu Sünnet Töreni

Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde ve Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, Hakkari Meydan Medresesi’nde yüzlerce çocuğun katıldığı Toplu Sünnet Düğünü Programı düzenlendi.

 

529 yıllık vakıf geleneğinin bir devamı olarak gerçekleştirilen etkinlikte, ihtiyaç sahibi çocuklar hem geleneksel bir törenle sünnet ettirildi hem de kendilerine unutulmaz bir gün yaşatıldı. Sadece Hakkari değil, Bitlis, Van, Muş, Siirt ve Şırnak’tan da çocukların katılımıyla bölgesel ölçekte geniş bir organizasyon gerçekleştirildi.

Törene katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek mutluluklarına ortak oldu. Çelik yaptığı açıklamada, “Sadece sağlıkla ilgili bir adım atmıyoruz, aynı zamanda bu çocuklarımıza sevinç, güven ve aidiyet duygusu kazandırıyoruz. Onların yüzündeki tebessüm bizim için en büyük mutluluktur,” ifadelerini kullandı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenerek hafızalara kazınacak bir gün yaşadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Özdel için adalet çağrısı
Kazada Hakkarili Can hayatını kaybetti
Taziye teşekkür mesajı
26,5 milyon liralık destek
Tepkiler büyüyor