Hakkari'de 1. Uluslararası Zap Havzası Uleması Sempozyumu

Hakkari’de ‘1. Uluslararası Zap Havzası Uleması Sempozyumu’ başladı. Üniversitesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği sempozyum 3 gün sürecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Türkiye, Irak, İran, Filistin, Suriye, Avusturya ve İsveç gibi çeşitli ülkelerden bilim insanları, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Sempozyum Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in konuşması ile başladı. 
Pakiş konuşmasında; Zap Havza’sının İslam kültür ve medeniyeti için çok önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. 

Pakiş Hakkari Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri Hakkari halkı ile bütünleşmeye, toplumu bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Hakkari Üniversitesi olarak paneller, konferanslar, kongreler ve sempozyumlar düzenledik, düzenlemeye devam edeceğiz. Sempozyumumuzun ana gayesi tarih boyunca bu havzada oluşturulan kültür ve medeniyet kurumlarını ortaya çıkarmak, bu kurumlarda yetişmiş önemli şahsiyetleri tanımak ve tanıtmaktır” dedi. 

Konuşmaların ardından oturumlara geçilen sempozyum 29 Nisan'da sona erecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Kazada ağır yaralanan Sude kurtarılamadı
Van’da Kardeş Kavgası Can Aldı
Kazanın detayları belli oldu
Hakkari’de araç zap suyuna uçtu
30 Uzman Kadro Tahsis Edildi