Hakkari-Van Yolunda Tehlike Büyüyor: Yol kapatıldı Ekipler Çekildi

Hakkari-Van karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yaklaşık 1 haftadır sürdürülen çalışmalar, etkili olan yoğun yağış nedeniyle geçici olarak durduruldu. Yolun ise tamamen ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

 

 

Edinilen bilgilere göre, Hakkari-Van 400-36 Devlet Yolu’nun 39+000 ile 39+200 kilometreleri arasında, Akçalı mevkiinde meydana gelen heyelanın ardından bölgede risk devam ediyor. Süren heyelan hareketleri ve yol çökmesi, güzergâhın kullanımını tehlikeli hale getiriyor.

Yetkililer, devam eden yağışların hem zemini daha da zayıflattığını hem de sahada görev yapan ekipler açısından risk oluşturduğunu belirterek, bu nedenle çalışmalara ara verildiğini ifade etti.

Hava ve zemin şartlarının uygun hale gelmesinin ardından, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların kaldığı yerden sürdürüleceği kaydedildi

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

Gültekin Dualarla Toprağa Verildi
TYP Kurası Bugün çekilecek!
Türk Telekom’dan Müdahale!
Hakkâri Gerçekten Özgür mü?
Törenlerle Kutlandı