Hakkari Hacı Sait Camisinin yeni hali böyle olacak

Deprem riski nedeniyle yıkılan Hacı Sait Camisi'nin animasyon görüntüleri paylaşıldı. 3 katlı modern cami alanında dükkanlar ve konferans salonu da bulunuyor.

Hakkari'de 1950 yılında yapılan Hacı Sait Camisi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle haziran ayında yıkıldı.

Hacı Sait Camisinin proje, zemin etüdü, aplikasyon ile diğer teknik iş ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından cami inşaatında kazı çalışması başlatılacak.

 İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, ” Hava muhalefeti olmaması durumunda caminin temel ve bodrum katını tamamlamayı planlıyoruz. Her hayri işte olduğu gibi camiyi yeniden ayağa kaldırma işinde de vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bu konuda bize gerekli maddi ve manevi destek vereceklerinden eminim. Bu vesileyle caminin şehrimize yeniden kazandırılmasında maddi manevi katkısı olan ve olacak başta Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik olmak üzere diğer kurum yetkilileri ile hayırsever vatandaşlarımıza daha şimdiden şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İl Müftülüğünce 600 metrekar alana yapılacak 3 katlı caminin büntesinde dükkanlar, konferans salonu ve cami inşaa edilecek. 

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

5. Olağan Kurulu Gerçekleşti
Eğitim Yatırımlarıyla Yaşatılıyor
Ailesinden Teşekkür Mesajı
Doğalgaz Faturalarına Tepki
1 kişi yaralandı