Tekin, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu ürünlerin Türkiye’nin yakın tarihinde derin acılarla özdeşleşmiş bir sembolü ticari bir meta haline getirdiğini belirterek, “Bu ülkenin yakın tarihinde binlerce insanın acısıyla özdeşleşmiş olan ‘Beyaz Toros’ ifadesi ticari bir ürün olarak satışa sunulmuştur. O acının adıyla ürün satmak ticaret değil, ahlaksızlıktır, ırkçılıktır” ifadelerini kullandı.
“Beyaz Toros”ların faili meçhul cinayetler, zorla kaybedilen insanlar ve köy yakmalarla anıldığını hatırlatan Tekin, bu tür ürünlerin satışa sunulmasının etik dışı olduğunu vurguladı:
“Bu kadar derin bir acının ‘tasarım’ adı altında pazarlanması sadece etik dışı değil, aynı zamanda insanlık onuruna, toplumsal barışa ve adalet mücadelesine açık bir saldırıdır. Bu tür girişimleri şiddetle kınıyoruz. Geçmişin karanlığını pazarlayan hiçbir kurumun karşısında sessiz kalmayacağız.”
Toplumun ortak hafızasına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiren Tekin, Trendyol ve Hepsiburada’yı boykot ettiklerini açıkladı.