Gazeteciler Keleş ve Aslan tahliye edildi

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla 8 aydır tutuklu bulanan gazeteciler Selman Keleş ile Arif Aslan ilk duruşmada tahliye edildi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı’nın (dihaber) 31 Mart’ta tutuklanan muhabiri Selman Keleş ile gazeteci Arif Aslan ilk kez mahkemeye çıkarıldı. Gazeteciler hakkında, “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
 
Duruşmada Keleş, Aslan ile avukatları Barış Oflas ve Cihat Durmaz hazır bulundu. Mahkemeyi Keleş ve Aslan'ın ailelerinin yanı sıra kentte çalışan çok sayıda gazeteci takip etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube üyeleri ile çok sayıda kişi de duruşmaya katıldı. 
 
Savunmaların adından iddia makamı, Keleş ve Aslan'ın tutukluluk halinin devamını istedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Aslan ve Keleş'in tahliyesine karar vererek duruşmayı 22 Şubat 2018 tarihine erteledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

2 polis amiri hayatını kaybetti
3 gazeteci tutuklandı
Arama sona erdi
Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
İkinci yüzyıl vurgusu