Fransa OHAL'i kaldırıyor

Fransa'da Kasım 2015'te ilan edilen ve dört kez uzatılan olağanüstü hal kaldırılıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "Bu sonbaharda olağanüstü hali kaldırarak Fransa'da özgürlükleri yeniden tesis edeceğim" dedi.

Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki terör saldırılarının ardından ilan edilen ve tartışma yaratan olağanüstü hali sonbaharda kaldıracağını açıkladı. Macron, “Bu sonbaharda olağanüstü hali kaldırarak Fransa’da özgürlükleri yeniden tesis edeceğim. Bu özgürlükler, güçlü bir demokrasinin garantisidir” dedi.

Versailles Sarayı’nda Fransız parlamentosunun iki kanadından Fransız vekillere hitaben özel bir konuşma yapan Macron, seçim programında vaat ettiği kurumsal reformların parlamentoda kabul edilmemesi halinde referandum düzenleyerek doğrudan halka gidebileceğini de açıkladı. Macron, milletvekillerinin sayısının üçte bir oranında azaltmayı planladığını ve bakanlara özel mahkemeyi de kaldırmayı planladığını yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Dünya Haberleri

10 bin kişi tahliye edildi
Kürtlere yönelik ırkçılığa yanıt
Kanı yerde kalmayacak
2026 kehanetleri gündemde
Tarihi görüşme