Erdoğan: Kobani'de sıkıntı olmayacağa benziyor, Münbiç'te kararımızı uygulama aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Kürt güçleri ve Şam yönetimi arasında varılan anlaşma konusunda " şu an itibariyle Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla, sıkıntı olmayacağa benziyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Kürt güçleri ve Şam yönetimi arasında varılan anlaşma konusunda " şu an itibariyle Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla, sıkıntı olmayacağa benziyor.Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız." dedi.

Erdoğan Azerbaycan seyahati öncesi havaalanında yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi, Amerika'yla Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacak şeklindeydi. Seneyi devirdik Münbiç boşaltılmadı" diye konuştu.

'Münbiç'e Türkiye değil, Arap aşiretleri girecek'

Erdoğan, "Münbiç boşaltıldığında oraya Türkiye'nin girmeyeceğini, oranın gerçek sahipleri olan Arap aşiretlerinin gireceğini söyledi ve "Bizim yaklaşımımız onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak" dedi.

Yabancı basının haberlerini eleştiren Erdoğan "600 havan atılan topraklara bunların kör olması inanılır gibi değil. Her zaman bunların taktiği budur. Aynı taktiği içerde ve dışarıda uyguluyorla. Bunlar istediği kadar hedef saptırsınlar, bu gerçekleri halkımız görüyor. bunları dünyaya yazılı, görsel medyayla anlatmaya devam ediyoruz. onlar kendi sahtekarlıklarını yapacaklar, biz de doğruyu anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

2 polis amiri hayatını kaybetti
3 gazeteci tutuklandı
Arama sona erdi
Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
İkinci yüzyıl vurgusu