Elvend Dağı’nda Çığ Faciası: Üç Dağcı Hayatını Kaybetti

Elvend Dağı’nda kaybolan dört dağcıdan üçünün cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, kayıp olan diğer dağcı için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İran’da Elvend Dağı’nda kaybolan dört dağcıdan üçünün cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, kayıp olan diğer dağcı için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, Hamedan Dağcılık ve Sportif Tırmanışlar Federasyonu Başkanı Rıdvan Selmasi, Hamedan eyaletinde yer alan Elvend Dağı’nda kaybolan dağcıların çığ altında kaldığının tespit edildiğini belirtti. Selmasi, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda üç dağcının cansız bedenine ulaşıldığını, dördüncü dağcıyı bulmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Hamedan kentine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Elvend Dağı, Zagros Dağları’nın bir uzantısı olarak biliniyor ve 3 bin 580 metre yüksekliğiyle bölgedeki önemli dağcılık noktaları arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Cenazesi Urfa’ya götürülmesine izin verilmedi
YURUPA: Mobilyada Dijital Dönüşümün ve Modern Tasarımın Öncüsü
Emniyet Müdürlüğü'ne EYP'li saldırı
Analog Dünyanın Kapısını Aralayın: Take a Shot ile Yaratıcı Keşif
Pro Marine Lojistik ile Global Ticaretinizin Güvenilir Ortağı