Deprem bölgesine farklı illerden yardım gönderiliyor

Elazığ merkezli yaşanan depremin ardından farklı illerden bölgeye yardım gönderilmesi için harekete geçildi.

Elazığ Sivrice merkezli olarak yaşanan depremin ardından Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Van gibi çevre illerden çok sayıda yardım ekibi bölgeye yardım için yola çıktı. AFAD başta olmak üzere çeşitli kurumların organizasyonu ile bölgeye yardım için ekipler gönderilmeye başlanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yardım için ekip gönderileceğini duyurdu. İBB’den ilk etapta 10 itfaiye arama kurtarma aracı, 1 su tankı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, 8 ahçı, 8 şoför ve iki yardımcı personeli yola çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu: “Bölgedeki yaraların sarılması amacıyla ekiplerimizi yönlendirdik. Belediyemizden arama kurtarma faaliyetleri için 3 araç, 2 arama kurtarma köpeğinin yanı sıra müdür ve amirin de bulunduğu 11 personelin acil olarak Elazığ’a gitmeleri talimatını verdim. Aynı zamanda yardım kolilerimiz de hazırlandı, bölgeye gönderilecek. Ayrıca Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerimiz de yönlendirildi.” 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

5 ay sonra ortaya çıktı
Belediye borcu hakkında açıklama
175 kişi serbest bırakıldı
Başkan’dan kalan borç şaşırttı
28 polis yaralandı