Dem Parti'den rekor oyla belediye başkanı seçilmişti: Ak Partiye katıldı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti’den Şırnak’ın İdil ilçesinde Belediye Başkanı seçilen, ancak daha sonra partisinden ihraç edilen Türkan Kayır, AK Parti’ye katıldı.

AK Parti’nin 25’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen törende siyasi partiye katılımlar da gerçekleştirildi. Törende AK Parti’ye katılan isimler arasında İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır da yer aldı.

Kayır’ın rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Böylece Kayır, siyasi hayatına AK Parti çatısı altında devam etme kararı aldı.

Rekor oyla seçilmişti

Türkan Kayır, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti’nin adayı olarak İdil Belediye Başkanlığına seçilmişti. Kayır, seçimde yüzde 71,27 oy oranına ulaşarak 7 bin 909 oy almıştı.

Ancak Kayır ile DEM Parti yönetimi arasında daha sonra siyasi görüş ayrılığı yaşandı. Aralık 2024’te DEM Parti, Kayır ile Belediye Meclis Üyesi Ekrem Şimşek’i “parti karşıtı zihniyetlerle hareket ettikleri” gerekçesiyle ihraç etti.

İhracın ardından görevini bağımsız olarak sürdüren Kayır, son olarak AK Parti’ye katılarak siyasi yolculuğunu bu parti çatısı altında sürdürme kararı aldı.

AK Parti’nin ilk Süryani belediye başkanı

1972 yılında Şırnak’ın İdil ilçesinde dünyaya gelen Türkan Kayır, eğitim hayatının bir bölümünü Almanya’da tamamladı ve uzun yıllar yurt dışında yaşadı. Üç çocuk annesi olan Kayır, 2024 yerel seçimlerinde aktif siyasete adım attı.

Kayır’ın AK Parti’ye katılmasıyla birlikte, parti bünyesinde belediye başkanlığı yapan ilk Süryani isim olduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari Türkiye ikincisi
Ölmez ailesine taziye ziyareti
OSB yatırıma hazırlanıyor
Yaşamına son verdi!
Amedspor’a veda etti