Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Kazan Vadisi’nde, bir süre önce başlatılan ancak çeşitli nedenlerle yarım kalan asfalt çalışmalarının yeniden başlayacağı belirtildi. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların yarından itibaren yeniden başlatılması bekleniyor.
Edinilen bilgilere göre, Şorte Köprüsü’nden başlayarak Yapraklı köyüne kadar uzanan güzergahta daha önce yürütülen asfaltlama çalışmalarına yeniden hız verilecek. Çalışmalar kapsamında Güzeldere, Benekli ve Yapraklı köylerinin yollarında asfaltlama yapılacağı öğrenildi.
YOLDAKİ TOZ SORUNUNUN AZALMASI BEKLENİYOR
Kazan Vadisi’nde yaşayan vatandaşların uzun süredir gündeme getirdiği yol sorunları, özellikle yaz aylarında artan toz nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Araçların geçişi sırasında yükselen toz, hem sürücülere hem de yol güzergâhındaki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi, yaz aylarında sıkça şikâyet konusu olan toz sorununun da büyük ölçüde azalması bekleniyor.
BÖLGE HALKI ÇALIŞMALARIN XAN YAYLASI’NA KADAR UZATILMASINI İSTİYOR
Asfalt çalışmalarının yeniden başlayacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten bölge sakinleri, yolun tamamının asfaltlanmasını istiyor.
Çalışmaların yalnızca köy güzergâhlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, asfaltın Xan Yaylası’na kadar ulaştırılmasını beklediklerini ifade etti.