CHP ve DEM heyetleri ‘ara seçim’i konuştu

CHP heyeti, "ara seçim" gündemiyle Meclis’te DEM Parti’yi ziyaret etti. CHP'li Gökhan Günaydın görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Sandıktan kaçarak kimse bir yere varamaz" dedi.

CHP heyeti, Meclis’te DEM Parti heyetini ziyaret etti.

Görüşmede, CHP'nin ara seçim talebinin konuşulduğu belirtildi. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapıldı.

Açıklamada CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis’te 3 sene önce yapılan seçime göre çok sayıda milletvekili sandalyesinin boşaldığını belirterek ara seçim yapılması yönündeki çağrısını yineledi.

Ara seçim için Meclis’te karar alınabileceğini hatırlatan, bu nedenle de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrı yapan Günaydın, "Sandıktan kaçarak kimse bir yere varamaz. Türkiye'nin biriken sorunlarını milletin iradesiyle çözmemiz gerekir" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise "Ara seçim konusunda istişarede bulunduk. Can Atalay'ın bir an önce Meclis'e dönmesini bekliyoruz. Ara seçim konusunda önemli bir görüşmede bulunduk. Anayasa 78'inci madde ortada. Bu konuyu parti kurullarımızla görüşerek değerlendireceğiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün İçinden Haberleri

2 Tır Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Köyler tahliye edildi
İçim çok rahat” açıklaması
Siyasette Dengeleri Nasıl Değiştiriyor?
'ihlal' olarak saydı