CHP: Erdoğan büyük bir korku içerisinde

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Milli İstihbarat Kurulu oluşturulması ve MİT Müsteşarının tanıklığının Cumhurbaşkanı iznine bağlanmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Milli İstihbarat Kurulu oluşturulmasına, “Sarayın hafiye devleti kuruluyor” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP’li Gök, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Yeni yayımlanan KHK’ları değerlendiren Gök şunları söyledi:

“Başbakanlık güvenlikle, istihbarat ile ilgili yetkilerini olduğu gibi bırakarak tam bir ‘boş’ bakanlığa dönüşüyor. Açıklanan bu kararnamelerle artık Binali Yıldırım’a ‘inAli’ demişlerdir. Binali değil, ‘inAli’ demişlerdir. Sarayın hafiye devleti kuruluyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın hafiye devletidir bu. MİT bildiğiniz gibi Recep Tayyip Erdoğan hangi makamdaysa ona göre bağlanıyor. Yani MİT Erdoğan’a göre dizayn ediliyor. Burada Recep Tayyip Erdoğan kendi derin devletini kuruyor. Hem kendi partisinin hem de Türkiye ile ilgili istihbaratı bir hafiye devleti adı altında tanzim eden bir anlayıştır bu. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan’a olan güvensizliğidir, MİT’e olan güvensizliğidir, MİT’i dizayn etme çabasıdır. Şu anda MİT millilikten çıkmıştır. Başbakanlık’tan ceketini alıp çıkması gerekir Binali Yıldırım’ın. Bu yetkiler elinden alındıktan sonra hangi güvenliği nasıl sağlayacaksın? Anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan büyük bir korku içerisinde. Kendi Başbakan’ından korkuyor kendi parti teşkilatlarından korkuyor. Korku duvarları sarmış durumda. Böyle bir tablo Abdülhamit’in istibdat yönetimini dahi bizlere aratır.”

MİLLETVEKİLLERİNE ÖZEL YETKİLİ MAHKEME

Yeni KHK ile milletvekillerinin soruşturulması ve kovuşturulmasıyla ilgili de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeleri yetkilendirildi. Gök bu düzenlemeyle ilgili de şunları söyledi:
“Eski Devlet Güvenlik Mahkemelerini hatırlatan özel yetkili mahkeme kuruluyor. Milletvekili üzerinde hükümetin tayin edeceği savcı ve hakimlerle Demokles’in kılıcı gibi sallandırılacak savcılık ve mahkeme tayin ediliyor. Burada yapılmak istenen çok açıktır, iktidarın vesayetinde bir mahkeme kurulmak isteniyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

İzeltaş Lokma ve Anahtar Takımı İnceleme ve Tavsiyeler
AK Parti ve TİP'i ziyaret edecek
Irkçı saldırı protesto edildi
Öcalan için miting açıklaması
TBMM Genel Kurulu'nda