Cezaevi’nde yaşamını yitiren Güder, toprağa verildi.

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitiren 20 yaşındaki Şervan Can Güder, Yüksekova'da toprağa verildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden alınan Güder'in cenazesi ailesi tarafından karayoluyla Yüksekova’ya getirilerek Bajêrge (Akalın) mezarlığında toprağa verildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede ve HDP Yüksekova İlçe Örgütü yöneticileri de cenazeye katıldı.

Ailesi, Güder’in kronik bir hastalığı bulunmadığını belirterek ölümünün araştırılmasını istedi. “Suça sürüklenen çocuk” olarak yargılanan Güder’in 18 yıl ceza aldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hakkari Haberleri Haberleri

Voleybolun Kazananı Fair-Play Oldu
AR-GE Projeleriyle Güçleniyor
Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı
Tuncer Bakırhan'dan Açıklamalar
Büyük Yankı Uyandırdı!