TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bursaspor, geçtiğimiz hafta Manisa temsilcisi Somaspor’a konuk oldu. Karşılaşma Bursaspor’un üstünlüğüyle sona ererken, maç sırasında yaşanan olaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Karşılaşma esnasında Bursaspor taraftarlarının Leyla Zana’ya yönelik toplu ve cinsiyetçi küfürler ettiği iddia edildi. Söz konusu tezahüratlar, AK Parti, CHP, MHP, DEM Parti, DEVA Partisi ve Saadet Partisi temsilcilerinin sert tepkisine neden oldu. Zafer Partisi ile İYİ Parti’den ise küfür eden taraftarlara yönelik eleştirilerden farklı bir tutum sergilendiği görüldü.
Günlerce süren tartışmaların ardından PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), sevk edilen dosyalarla ilgili kararlarını açıkladı. Leyla Zana’yı hedef alan tezahüratlar nedeniyle Bursaspor’a verilen para cezası, kamuoyunda “yetersiz” bulunarak eleştirildi.
PFDK kararlarına göre:
Somaspor, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, bu eylemin ev sahibi olduğu müsabakalarda ilk kez gerçekleşmiş olması gerekçesiyle ihtar cezası aldı.
Bursaspor, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın, misafir kulüp olduğu maçlarda sezon içinde ikinci kez yaşanması nedeniyle 16 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.
Bursaspor’a ayrıca merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle, bu ihlalin sezon içinde yedinci kez tekrarlanması gerekçesiyle 211 bin TL para cezası verildi.
Taraftarların neden olduğu saha olayları sebebiyle de Bursaspor’a 55 bin TL para cezası uygulanmasına karar verildi.