Binden fazla Kürt genci işsizlikten o örgüte katılıyor

“Kaim” adıyla yeni bir tugay kuran Heşdi Şabi binlerce Kürt gencinin katılmak için başvurduğu öğrenildi.

 Heşdi Şabi Kerkük'te “Kaim” adıyla yeni bir tugay kurdu. Karwan Cafer yeni tugaya katılamak üzere adını yazdıran binlerce Kürt gencinden biri.
 
Rûdaw'a konuşan Karwan Cafer, “Eğer bir iş bulamazsam geçimimi sağlamak için mecburen Heşdi Şabi'ye katılacağım” dedi.Kerkük yakınlarında yaşanan çatışmaların büyük bir bölümüne gönüllü olarak peşmergeyle birlikte katılan Karwan Cafer, “Bağdat bana 100 milyon dinar maaş verip beni komutan da yapsa Kürtlüğümden asla vazgeçmem” diye konuştu.
 
Kerkük İle Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Azad Cabbari, Heşdi Şabi'nin bir milyon 500 bin dinar (bin 150 dolar) maaş verdiğini ifade ederek, “IŞİD'e karşı mücadele eden çok sayıda gönüllü peşmergenin Heşdi Şabi'ye katılması cepheleri boşaltacak. Bu kabul edilemez” uyarısında bulundu.
 
Kaim Tugayı Komutanı Mahmud Bakır, Heşdi Şabi'nin içinde Kürt, Türkmen ve Arapların bulunduğunu belirtti.Tugayın Kürtlere karşı kurulmadığını savunan Mahmud Bakır, “Siyasiler yanlış yorumluyor. Burada kardeş gibi yaşıyoruz. Aramızda ayrım yok. Biz asla Kürtlere karşı savaşmayacağız çünkü bölgede şehit verdik” diye konuştu.
 
Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, binden fazla Kürt genci söz konusu tugaya katılmak üzere başvuruda bulunmuş. Ancak yapılan uyarılardan sonra onlardan bir bölümünün kararından vaz geçtiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Dünya Haberleri

Neçirvan Barzani ve Mesud Barzani'yle görüştü
1 ölü, 7 kayıp
İran'a karşılık verme kararı aldı
Tahran'dan açıklama
Hamas'tan ilk açıklama