Berfo Ana'nın kızı Erdoğan'a seslendi

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi, Berfo Ana’nın kızı Fatma Kırbayır, eylemde Erdoğan'a seslenerek, "Annemi toprağa verirken söz verdin kayıplarınızı bulacağım diye Cumhurbaşkanı. Nerdesin? Benim kardeşim nerede?" dedi.

Kayıplarla buluşma mekanları olan Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına 27 haftadır izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, 726. haftada da İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi.

Eyleme kayıp yakınlarının yanı sıra, hak savunucuları, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Zeynel Özen ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. Cumartesi Anneleri 726. hafta eyleminde, 24 yıl önce gözaltında kaybedilen Murat Yıldız için adalet talep etti. Bu haftaki eylemde, 6 yıl önce hayatını kaybeden kayıp yakınlarından Berfo Ana da anıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi, Berfo Ana’nın kızı Fatma Kırbayır ise şöyle konuştu: “Annemi toprağa verirken söz verdin kayıplarınızı bulacağım diye Cumhurbaşkanı. Nerdesin? Benim kardeşim nerede? Cemil Kırbayır’ı da Cemal Kaşıkçı gibi yakıp nereye attınız? Ben anama söz verdim, kardeşimi istiyorum. Meydanlarda anamın yaşı var. ‘Oğlumun mezarını bulmadan beni mezara koymayın’ diyen anamın mezarına gidemiyorum. Benim kardeşim milletini seviyordu, siz terörist diye ilan ediyorsunuz. Bize ne zaman sahip çıkacaksın Cumhurbaşkanı? Vicdanınız varsa bu anaların sorunlarını çözün, kayıplarımızı bulun. Meydanı bile bize çok gördünüz. Anaları sıkıştırıp katilleri koruyorsunuz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Raporda neler var?
Evde Kolayca Yapılabilecek Tuzlu Kurabiye Çeşitleri
Demirtaş biran önce serbest bırakılmalı
Hafriyat ve Peyzaj Projelerinde Verimliliği Belirleyen Ekipman Tercihleri
Yasal düzenlemeleri yapma zamanı