Başdanışman Gülşen Orhan: Çığ çalışmasında hiçbir direktifim olmadı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van'da ikinci çığ felaketine, kendisinin bir toplantıya yetişmek için iş makinalarıyla yolun açılması talimatını vermesinin yol açtığı iddiasını yalanladı.

Van’daki ikinci çığda 34 kişi yaşamını yitirirken, yaralıların tedavisi ise sürüyor. İkinci çığa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’ın neden olduğu iddiası ise yoğun tartışmalara neden oldu. Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir canlı yayında yaptığı açıklamada, Orhan’ın uyarıları dikkate almayarak iş makineleri ile güzergahtaki yolu açtırdığını ve makinaların çığa neden olduğunu öne sürdü.

Bu iddia üzerine Gülşen Orhan sosyal medya hesabından açıklama yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı. Kendisi de çığ altında kalan ve şoförü ölen Orhan, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

–4 Şubat, 16:30 civarında Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ felaketi yaşandığında, Van Ankara seferini yapan 16:05 uçağımdaydım. Ankara’ya indiğimde olaydan haberim oldu. Geri dönmek için, sabah ilk uçak olan 07:40 uçağıyla Van’a hareket ettim.

–Van’a ulaşınca bölge hastanesinde bulunan hastalarımızı ziyaret ettik. Ziyaretimizin anlık görüntülerini Twitter hesabımızdan paylaştık. Ardından felakette vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerini, yakınlarıyla birlikte alıp Bahçesaray’a konvoy halinde hareket ettik.

-Hastaneden ayrılış anımız ve görüntüler Van valimizin son durum açıklamasıyla medyada yayınlanmıştır. Felaketin gerçekleştiği yol olan Krapet Geçidi’nden Bahçesaray’a ulaşım idarece kapatıldığından söz konusu değildi artık.

–Dolayısıyla, cenazelerle birlikte Hizan üzerinden Bahçesaray’a doğru hareket edildi. İddia edildiğinin aksine Çatak veya başka bir yerde toplantı yapmadım. Beş cenazenin acısı varken herhangi bir toplantı yapmam zaten mümkün değildi.

–Ben olay yerinde çalışan ekipleri, son durumu, görmek için çığ bölgesine uğrayıp tekrar, cenaze konvoyuna dönmek üzere konvoydan ayrıldım. Tek araba ve bir kaç kişilik bir ekip olarak olay yerine vardık. Vardığımda, kalabalık bir insan grubu, jandarma ekipleri, AFAD il müdürümüz ve ekibi çalışma yürütüyorlardı.

– Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü. Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu. Benim yanımda da hiç bir iş makinası yoktu ve olamazdı da. Çalışmalarla ilgili hiç bir direktifim veya tavsiyem olmadı. Amacım sadece olay yerini bizzat görmek ve oradakilere yanlarında olduğumuzu hissettirmekti.

– Cenazelerimizi götürürken onlardan ayrılıp çığ felaketinin yaşandığı yere gelmemize “toplantı için iş makinalarını yanına almış yolları açtırmış” demek yalancılıktır, acı bilmezliktir.

– Felaket bölgesine gidip son durum hakkında bilgi alıp,oradakilerin yanında olduğumuzu söylemek istedik, oradan cenaze konvoyuna tekrar dönecektim. Çığ felaketinin yaşandığı yere geldiğimde daha 2 dakika dahi geçmeden çığ düştü altında kaldık, sonra kurtarılıp hastaneye götürüldük.

– Biz kendimize değil kaybettiğimiz canlar için acı çekerken kaynağı olmayan yalan bilgiler yaymak yalan üzerinden siyaset üretmek nedir -bunun da adını siz koyun.

– Bülent Aydemir gazeteciyse böyle bir iddia duyduysa keşke biraz daha araştırsaydı gerçeği öğrenirdi. Tabi Bülent Bey bunu duymamışsa kendisi bu senaryoyu üretmişse utanılası haline yalancılığı da eklememiz gerekecektir.

– Maalesef benimle beraber çığın altında kalan onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Acımız bu kadar büyükken, bu kadar büyük bir faciayı bütün hemşehrilerimle ve milletçe beraber göğüslemeye çalışırken yapılan amaçlı ve yalan haberler vicdansızlıktır. Bu yalan ve iftiralar sadece benim değil tüm acılı ailelerin vicdanını yaralamıştır. Acılarımızı kullanıp, yalan senaryolarla siyaset üretenler, toplum mühendisliği ile öfke oluşturmaya çalışanlar benden değil tüm Van’dan ve Türkiye’den özür dilemelidir.

AYDEMİR ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, öğleden sonra canlı yayında yaptığı açıklamada, yanlış anlaşıldığını belirterek, Gülşen Orhan’dan özür diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Masalların Çocuk Dünyasını Şekillendiren Gizemli Yolculuğu
Öcalan mesajına açıklama
İstanbul’da Güvenilir Kozmetik Tedarikinin Yükselen Adresi
Bartholomeos’a ziyaret
Kadın elinin değdiği yerde huzur ve düzen olur