Bağımsız Aday Tekin; hakkındaki iddialara yanıt verdi

Hakkari Bağımsız Belediye Başkan Adayı Metin Tekin, hakkındaki iddialara yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şimşekler Apartmanın 3. katında seçim bürosunun açılışında konuşan Bağımsız Belediye Başkan adayı Metin Tekin, sokakta, yerel ve sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara ve iddialara basın toplantısıyla cevap verdi.  

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Hakkari’nin Bağımsız Belediye Başkan adaylığı için 18 Şubatta İlçe Seçim Kuruluna başvuran Metin Tekin, adaylık başvurusunun ardından kentte ki bazı kesimlerin, Ak Parti’nin oylarını bölmek için aday olduğu ve aynı zamanda HDP’nin oylarını böleceği şeklinde ki söylentilere sert tepki gösterdi.

 Hakkında yerel ve sosyal medyadan da linç kampanyası başlatıldığını iddia eden Tekin,” Ben 14 Şubat günü üyesi olduğum Ak Parti üyeliğinden istifa ettim. 18 Şubat tarihinde ise Hakkari Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulundum. Başvurumun ardından yerel ve sosyal medyada yapılan haberlerimin yorum kısmına Ak Parti’nin oylarının bölünmesi için aday olduğum ve aynı zamanda HDP’nin oylarını böleceğim şeklinde çeşitli yorumlar yapıldı. Bu yorumların şahsıma yönelik bir karalama ve linç kampanyası olduğunu düşünüyorum. Halkımız şunu bilmelidir ki adaylık sürecimde gerek Ak Parti’den gerekse de HDP’den bazı kesimler yanıma gelerek adaylık başvurumdan vazgeçmem için ikna etmeye çalıştılar. Fakat ben bu ikna çalışmalarına rağmen doğru bildiğim yoldan geri adım atmadım ve atmayacağım da. Benim ne Ak Partiyle nede HDP ile hiçbir ittifakım yoktur. Her iki parti de rakibimdir. Ben seçmenlerime güveniyorum. Hakkımdaki yorum ve iddiaları da ispatlamayan namerttir” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (25)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hakkari Haberleri Haberleri

Hakkari'de aranan 113 şahıs yakalandı
Maden eylemi meclise taşındı
7 büyüklüğünde deprem riski var
‘Aile Sağlık Merkezi' yapılıyor
Hakkari İİMEK toplantısı yapıldı