Ayasofya'da ilk namazın detayları belli oldu

TRT: 24 Temmuz'da Ayasofya içinde 500 kişiyle, meydanda ise toplu namaz kılınacak

TRT Haber, Ayasofya'nın 24 Temmuz'da Müslümanlar için ibadete açılmasına ilişkin programın ayrıntılarının belli olduğunu bildirdi.

Haberde, cami içinde 500 kişinin, Sultanahmet Meydanı'nda ise toplu hale namaz kılınmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Ayasofya'daki ilk namazı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldıracağı ifade edildi.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bugün imzalanan protokolle Ayasofya'daki faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanması için İdare Kurulu oluşturulacak.

Kurul'un cami ile ilgili koruma müdahalelerinin belirlenmesinden caminin fiziksel bakımına, deprem riskine karşı güçlendirme çalışmalarından ziyaretçilerin erişimine uygun düzenlemeler yapılmasına varan çeşitlilikte faaliyetler yürütmesi öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Hakkari Çekici ve Yol Yardım: Zirvelerin Gölgesinde Güvenli Yolculuk
Ekonomide Geri Dönüşümün Gücü: Güncel Hurda Fiyatları ve Profesyonel Hurdacı CeysanGeriKazanim.com
kitapbasimmerkezi.com Türkiye’nin En Güvenilir Kitap Basım Sitesi Mi?
YKS Öğrenci Danışmanlığı Nedir? Başarıyı Artıran Profesyonel Destek Sistemi
Teslim olmayacağız