Altun: Yalan haber ulusal güvenlik sorunu olarak görülmeli

"İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı"nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Çarpıtma üzerine kurulu habercilik demokrasiye zarar verir" dedi.

Altun, "Çarpıtma haber tam anlamıyla medya terör örneğidir. Haberciliğin tek amacı hakikat olmalıdır. Çarpıtma üzerine kurulu habercilik demokrasiye zarar verir. Yalan haber ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmelidir" dedi.

Altun, "İlk olarak bir internet sitesinde yayınlanan Katarlı öğrencilere sınavsız giriş hakkı haberi yalan haberciliğe örnek olarak gösterilebilir. Bu yalanın parçası muhalefet mensupları hakikat ortaya çıkmasına rağmen özür dilemediler, başlarını kuma gömdüler" ifadesini kullandı.

Altun, "İnternet medyasıyla ilgili yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç var" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

YKS Öğrenci Danışmanlığı Nedir? Başarıyı Artıran Profesyonel Destek Sistemi
Teslim olmayacağız
Kuzey Avrupa’nın Büyüsüne Açılan Kapı İskandinav Turu
Erdoğan ile görüşecek
İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı değişti