Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı

Adana’da Alparslan Kuytul Suç Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul tutuklandı. Diğer şüphelilerin mahkemedeki işlemleri ise sürüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen soruşturma kapsamında 'Alparslan Kuytul Suç Örgütü'ne yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, grubun lideri Alparslan Kuytul ile çok sayıda kişinin evine 19 Ağustos sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyonda Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un da aralarında bulunduğu 56 kişi, suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçlarından gözaltına alındı.

Dün emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüphelilerin mahkemedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

Amaç süreci sabote etmek
İnfaz sisteminde değişiklik sinyali
Görevden alınacak’ iddiası
Çerçeve yasa açıklaması
AİHM kararlarını uygulayın