ABD'nin YPG kararı doları yükseltti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'de YPG'ye ağır silah yardımına onay vermesi, döviz ve hisse senedi piyasalarında jeopolitik kaygıları yükseltti.

Döviz piyasalarında dolar dünkü 3.58-3.59 lira düzeyinden hızlı tırmanışla 3.6255 liraya kadar yükselirken, euro da 3.9513 lirayı gördü. Daha sonra dolar 3.61-3.62 lira aralığına, euro da 3.94-3.95 lira aralığına çekildi.

YPG haberi Borsa İstanbul'da hisse senedi satışlarına da neden oldu ve dün 95 bin 323 puan ile rekor düzeye tırmanan BIST 100 Endeksi yüzde 0.22 düşüşle 95 bin 115 puandan açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

18 Şüpheli Tutuklandı
Tiktok Filigransız Video İndir (2026) – %100 Çalışan Güncel Yöntemler
Hakkari Çekici ve Yol Yardım: Zirvelerin Gölgesinde Güvenli Yolculuk
Ekonomide Geri Dönüşümün Gücü: Güncel Hurda Fiyatları ve Profesyonel Hurdacı CeysanGeriKazanim.com
kitapbasimmerkezi.com Türkiye’nin En Güvenilir Kitap Basım Sitesi Mi?