ABD'deki koruma saldırısında 19 yıl hapsi isteniyor

Washington'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Kürt protestoculara saldırısına karışan bir Türk vatandaşı için 19 yıl hapis istendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump’la Beyaz Saray’da görüşmesinin ardından Türkiye büyükelçiliği konutu önünde çıkan kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Türk vatandaşı Eyüp Yıldırım hakkında 19 yıl hapis cezası istendi.

Dava dosyasına göre, New Jersey’de tutuklanan Yıldırım yaralama, saldırı ve şiddet kullanma suçlamalarına ek olarak etnik yanlılıktan nefret suçu işlediği iddiasıyla yargılanacak.

Sputnik’in haberine göre, New Jersey Federal Sulh Yargıcı James B. Clark daha önce kefaletle serbest bırakılma isteğini geri çevirdiği Yıldırım’ın New Jersey’de yargılanma isteğini de kabul etmedi. Clark, Yıldırım’ın davasının olayın yaşandığı başkent Washington’da bir cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kavgaya karışmakla suçlanan ABD vatandaşı Sinan Narin Virginia eyaletinde, Eyüp Yıldırım da New Jersey eyaletinde gözaltına alınmıştı.

Saldırı sonrası iki ülke arasında yaşanan kriz neticesinde büyükelçiler karşılıklı olarak dışişleri bakanlıklarına çağrılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri

18 Şüpheli Tutuklandı
Tiktok Filigransız Video İndir (2026) – %100 Çalışan Güncel Yöntemler
Hakkari Çekici ve Yol Yardım: Zirvelerin Gölgesinde Güvenli Yolculuk
Ekonomide Geri Dönüşümün Gücü: Güncel Hurda Fiyatları ve Profesyonel Hurdacı CeysanGeriKazanim.com
kitapbasimmerkezi.com Türkiye’nin En Güvenilir Kitap Basım Sitesi Mi?