24 kişi serbest bırakıldı

Mardin'de gözaltına alınan aralarında DİSK Genel İş Şube Başkanı’nın da olduğu 24 kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Mardin’de dün ve bugün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların işlemleri tamamlandı. Dün aralarında HDP ve DBP’nin eski yöneticilerinin de olduğu isimlerin de aralarında olduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından peyderpey serbest bırakıldı. Gözaltına alınanların bir kısmına 2014 yılında katıldıkları siyasi faaliyetleri suçlama konusu olarak yönetildi. 

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Dargeçit'te yapılan ev baskınında gözaltına alınan Merve Oğuz ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, DİSK Genel İş Mêrdîn Şube Başkanı Rahmi Güneş ile eşi Şükran Güneş, kardeşi Ali Güneş, Ali Güneş'in çocukları Dilbirin ve İsmail Güneş ile Mahmut Alğan’ın da Pınardere Karakol Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlandı. İfade işlemlerinin ardından Güneş ailesi de serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün İçinden Haberleri

Feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı
4,1 büyüklüğünde deprem
THY uçağı acil iniş yaptı
Babasıyla aynı ismi taşıdığı için muhtarlığı düşürüldü
128 kişi kurtarıldı