Şenler Oteli kapılarını depremzedelere açtı

Şenler Oteli kapılarını depremzedelere açtı

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar için Hakkari'de Şenler Oteli ve vatandaşları kapılarını depremzedelere açtı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya başta olmak üzere deprem bölgesinden gelen yüzlerce depremzede, kentteki Şenler Oteline  yerleştirildi.

Adıyaman merkezde depreme yakalana ve evleri yıkılan Koca, Gozel ve Kapıcı aileleri dün akşam saatlerinden Hakkari'ye geldi

Adıyaman'da ailesi ile gelen Abuzer Kapıcı , depremin etkisinden hala kurtulamadıklarını söyledi.
Deprem anında yaşadığı korku ve endişeyi dile getiren Kapıcı "Uykudayken depreme yakalandık. İlk başta hafif sallandı daha sonra hızlandı. O an kaçmaya çalıştık fakat her taraf dökülmeye başladı. Büyük bir korku yaşadık. Kaçmaya çalıştıkça düştük, kaydık, sağa sola savrulduk. Çocukların bağrışmaları vardı. Herkes canını kurtarmaya çalışıyordu. O korku, psikolojimizi bozdu. Yakınlarımızla görüşemiyoruz. Birçok akrabamız il dışına çıktı. Hiçbir şey alamadan buraya geldik. ''

Ailenin bireylerinden Hakkari'de görevli okul müdürü Zeynal Kapıcı ise yaşanan depremden ailesinin büyük zarar gördüğünü söyledi. Adıyaman Karapınar Mahallesinde ailesine ait evlerin hepsinin yıkıldığını ifade eden Kapıcı şöyle devam etti.

''Depremde zarar gören ailemi gidip Hakkari'ye getirdim. Burada sağ olsun Hakkari halkı, Şenler Otel, AFAD Müdürü , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri ve il müdürü hepsi bizi aradı. Kapılarını bizlere açtı. Üstelerine düşenin fazlasını yaptılar. Şimdilik Hakkari'de kalmayı düşünüyoruz. 6 yıldır Hakkari'de görev yapıyorum. Hakkari halkı insanlığı ve sıcak kanlılığı ile her zaman yanımızda oldu. Şuanda Hakkari'de 3 aile geldik sağ olsun şimdiden bir

Hakkarili geldi evini şimdi de bize tahsis etti. 2 ve 3 günün arından bizlere o evlere yerleşeceğiz.''
Depremzedelere evini açan Hakkarili vatandaşlardan Salih Selçuk, ise depremden yaşamını yitirenler rahmet yaralarılar ise acil şifalar diledi.

Depremin ardından Adıyaman'dan Hakkari'ye gelen depremzedelerin olduğunu belirten Selçuk şunları aktardır.

''Depremzedelerin yaşadıklarını karşı duyarsız kalamayız. Bana ait bir evim var , Bu evi depremzedelere tahsis ettim. İstedikleri kadar kalabilirler. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Birçok insan dışarda ve durumları çok kötü. Herkes elinden geleni yapmaya çalışsın. ''

Şenler Otel Müdürü İsmet Çiftçi ise, Kahramanmaraş’ta merkezli iki depremin bundan önceki depremlerin çok üstünde yıkıcı olduğunu söyledi.

Şenler Otelinin kapılarını depremde etkilenenlere açtıklarını ifade eden Çiftçi '' Şu an itibariyle Adıyaman'dan gelen misafirlerimiz var. 14 depremzedeyi otelde ağırladık. Telefonla arayıp gelecek 25 kişi daha var. Gönül isterdi ki ülkede herkes depremzedeleri misafir etsin. Geçici de olsa onlara sıcak bir yemek ve ortam sunabilirsek ne mutlu bizlere. Bu çadırlarda idare edilecek bir durum değildir. Bundan sonra da gelen bütün depremzedelere maddi ve manevi anlamda desteklerimiz devam edecek. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın'' diye konuştu.

1.jpg

2.jpg3.jpg

4.jpg

4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.