Şemdinli'de yardım seferberliği

Şemdinli'de yardım seferberliği

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde faaliyet gösteren Sabri Baran Özel Eğitim Kültür ve Doğayı Koruma Derneği, 45 kişilik arama kurtarma ekibi ile gıda ve giyecek bulunan 2 yardım TIR'ını deprem bölgesine gönderdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı.

Yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı 10 şehri etkileyen depremler binlerce binayı yıktı. İki büyük depremde 16 bin 546 kişi hayatını kaybetti, 66 bin 132 kişi ise yaralandı. 

Depremler Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay başta olmak üzere diğer pek çok noktada büyük yıkıma neden oldu.

Hakkari ve ilçelerinde deprem bölgesine destek yağmaya devam ediyor. 

Şemdinli ilçesinde vatandaşlar bölgeye gönderilmek üzere yardım malzemesi göndermek için adete bir biri ile yarıştı. 

Sabri Baran Özel Eğitim Kültür ve Doğayı Koruma Derneği de 45 kişilik arama kurtarma ekibi ile temel gıda malzemesi ve giyeceklerin bulunduğu iki TIR'ı deprem bölgesine gönderdi.

1-003.jpg

2-002.jpg3-001.jpg4-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.