Şemdinli'de afet eğitimine yoğun ilgi

Şemdinli'de afet eğitimine yoğun ilgi

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi AFAD işbirliği ile vatandaşlara yönelik afet 'Farkındalık Eğitimi' verdi. Belediye Başkanı Tahir Saklı 250 gönüllünün afet eğitimi aldığı ilçede belediye öncülüğünde farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Şemdinli Belediyesi, Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği ile vatandaşlara yönelik farkındalık eğitimi düzenledi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitimde afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış hareketleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapılan eğitime vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eğitim sonrasında kısa bir açıklama yapan Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, AFAD İl Müdürlüğü ile işbirliği ile düzenledikleri farkındalık eğitiminin verimli geçtiğini söyledi. 

Eğitime katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Saklı, "Şemdinli Belediyesi olarak, Hakkari AFAD Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşlarımıza yönelik seminerler vermeye devam edeceğiz. Belediyemize şuana kadar yaklaşık 250 gönüllü başvuruda bulunmuş. Başvurular devam ediyor. Başvuru yapan bütün gönüllülere eğitimler vereceğiz. Eğitimlerinin sonunda da sertifika ve belge vereceğiz. Malumunuz ülkemizi yasa boğan bir deprem yaşandı. Bu gibi eğitimler çok önemlidir. Şemdinli Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza yönelik eğitimlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

9.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

8.jpg

7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.