Selahattin Demirtaş’tan HDP’ye değişim çağrısı

Selahattin Demirtaş’tan HDP’ye değişim çağrısı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin muhalefetten “Kürt açılımı” bekliyorsa “Türkiye açılımı” yapmak zorunda olduğunu belirterek, “Türkiye’de değişim istiyorsak bunu kendimizden başlatma cesaretini göstermek zorundayız” dedi.

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24’e konuk yazar oldu. Selahattin Demirtaş, seçimlerde ortak dil ve ortak aday ile sahaya çıkılırsa seçimin en az 80’e 20 kazanılacağını dile getirdi.

“ÖNCE İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMADAN…”

Altılı masa ile HDP merkezli muhalefet arasında iş birliği pek olası görünmediğini belirten Demirtaş, “Bunun en temel nedeni, AKP’nin ürettiği algılar ve muhalefetin bu algılara cesur bir değişim hamlesiyle yanıt verememesidir. Burada yegane sorumlu elbette Altılı Masa değildir. HDP’nin de eksikliği ve sorumluluğu vardır. Önce iğneyi kendimize batırmadan, önümüze gelene çuvaldızı batırmanın kimseye bir yararı yok” ifadelerini kullandı.

“HDP DEĞİŞİMİ KENDİSİNDEN BAŞLATMALI”

HDP’nin Türkiye’de değişim istiyorsa kendisinden başlatmak zorunda olduğunu dile getiren Demirtaş, “Kendi hassasiyetlerimize saygı beklediğimiz her yerde, başkalarının hassasiyetlerine gerekli saygıyı göstermek zorundayız” dedi.

Muhalefetten “Kürt açılımı” bekleyen HDP’nin “Türkiye açılımı” yapmak zorunda olduğunu da belirten Demirtaş, yazısını şu sözlerle bitirdi:

“Dedim ya, değişim cesaret ister. Şimdi o cesareti göstermenin, değişimi kendimizden başlatmanın tam zamanı. Emin olun, gerisi domino taşı gibi gelir. Toplum herkesi değişim için daha fazla zorlar ve demokrasiye bir adım daha yaklaşırız. Değişim şimdiden başlamalı ki, seçimden sonra güçlü bir şekilde sürebilsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.