Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi

Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı sonrasında tahliyesi için yapılan başvuru reddedildi.

Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, tahliye talebinin “AİHM kararı kesinleşmedi” gerekçesiyle kabul edilmediğini belirtti.

Demir, “Tahliye uygulaması için mahkemenin kararının kesinleşmesine gerek yok. Kararın kesinleşmediğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Mahkeme, kararın kesinleşip kesinleşmediğini Adalet Bakanlığı’na sormuş. AİHM’in tutukluluğun devamı için kabul etmediği gerekçeleri mahkeme tekrar tutuklama gerekçesi saymış” dedi.

‘CEZAEVİNDE OLDUĞU HER SANİYE SUÇ İŞLENİYOR’

Avukat Benan Molu da Demirtaş’ın tahliye edilmemesinin suç olduğunu belirtti. Molu, “Şahin Alpay’da AYM kararına uymaya direnen yerel mahkemeler, bu kez de İHAM kararına uymaya direndi. İHAM’ın ‘derhal tahliye edin’ kararının yerine getirilmesi için kararın kesinleşmiş olmasına gerek yok. İHAM kararına rağmen cezaevinde tutulduğu her saniye, suç işleniyor” dedi. 

ekran-alintisi-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.