Seçim öncesi bu kez 'elektriğe indirim, asgari ücrete zam' açıklaması

Seçim öncesi bu kez 'elektriğe indirim, asgari ücrete zam' açıklaması

Emekli maaşlarına ve ikramiyelerine zam yapılacağının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de elektriğe yüzde 15; sanayide kullanılan doğalgazda da yüzde 20 indirim uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan 14 Mayıs’taki seçimlerden 6 Şubat depremlerine, yerli otomobil TOGG’dan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1100 liradan 2 bin liraya çıkartılmasından PKK ve FETÖ’ye, Karadeniz’deki doğalgaza kadar geniş bir skalada konuştu.

Konuşmasının çoğunluğunu seçime ayırdı, CHP’ye yüklendi. Erdoğan seçimler için "Veda değil yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Erdoğan ayrıca en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, emeklilere yılda iki kez verilen ikramiyenin de 1100 liradan 2 bin liraya çıkartılması sonrası yeni bir ekonomik gelişme daha açıkladı. Elektriğe yüzde 15 indirim yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, "Elektrikte tüm abone gruplarında nisandan itibaren yüzde 15 indireme gidiyoruz” dedi. Erdoğan benzer şekilde sanayide kullanılan doğalgazda da nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapacaklarını ifade etti.

Asgari ücrete temmuzda ara zam

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin, "Enerji konusunda müjdeleriniz oldu, emeklilere de bir zam yapılacak. Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı?" sorusuna da, "Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun." karşılığını verdi.

"Asgari ücretliler yılsonunu mu bekleyecek?" sorusu üzerine Erdoğan, "Temmuzda var." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Erdoğan’ın konuşmasının öncesinde asgari ücrete zam konusunda, "Temmuz'da yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok"  şeklinde açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.