Seçim çalışmaları başlatıldı

Seçim çalışmaları başlatıldı

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ertelenip ertelenmeyeceği konusunda tartışma başlayan seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağının en net işretini bugün verdi. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nda ise seçim çalışmaları fiilen başlatıldı...

Halk TV’de yer alan habere göre, Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesine dair tartışma yerini iktidar kanadından gelen “Son sözü YSK söyleyecek” açıklamalarına bıraktı. Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan da seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını söylemeye devam ediyor.

Muhalefetse YSK’nın iktidar etkisine girip seçimin ‘teknik altyapı yetersizliği’ nedeniyle yapılamayacağına karar verebileceğini ve kanuna aykırı sekilde erteleyebileceğini düşünüyor. Buna göre AKP’nin savunması, “Biz seçim istedik ama YSK mümkün görmedi” diye olabilir.

YSK YAZI GÖNDERDİ

Bu tartışmalar dolayısıyla gözler YSK’ya çevrildi.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir YSK’nın iki komisyon kuracağını bunlardan birinin deprem bölgesine giderek orada incelemelerini yapacağını kaydetti.

Diğeriyse YSK üyesi başkanlığında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla sağlıklı seçmen listelerini oluşturabilmek amacıyla çalışmaya başladı.

Aydemir’e göre YSK, ilgili kamu kurumlarına yazı göndererek, sandık kurulları oluşturma çalışmalarını fiilen başlattı.

YSK’nın gönderdiği yazıda, “Bulunduğunuz adresleri belirtin. Sandık kurullarında görevlendirme yapılacak” dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.