Sahte kozmetik alarmı

Sahte kozmetik alarmı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 282 kozmetik ürününü denetledi, 200’ü teknik düzenlemeye aykırı, 5’i güvensiz çıktı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), denetlenen 282 kozmetik ürününün 200’ünün teknik düzenlemeye aykırı, 5’inin güvensiz olduğunu, 3 bin 530 sahte, kaçak ve taklit parfüm ve deodorantın imha edildiğini açıkladı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahtelerinin internette satılabildiğine dikkat çekti.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre TİTCK, 2022 yılı ikinci üç aylık dönemde (nisan-mayıs-haziran) denetlediği 282 kozmetik ürününün, 200’ünün teknik düzenlemeye aykırı, 5’inin güvensiz olduğunu tespit ederek, firmalara toplam 295 bin lira para cezası uyguladı.

Sahte, kaçak, taklit olduğu belirlenen 3 bin 530 adet parfüm ve deodorant Kozmetik Kanunu uyarınca güvensiz ürün kapsamına alındı, üreticisi belli olmayan bu ürünler için imha işlemi uygulandı.

El dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu biyosidal ürünleri de denetleyen TİTCK, 17 üründen 5’inin ruhsatsız, 2’sinin ise teknik düzenlemeye aykırı olduğunu bildirdi. Bu ürünleri üreten firmalara 214 bin 480 lira para cezası uyguladı. Söz konusu ürünler imha edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.