Sağlık-İş Sendikası Hakkari kongresi yapıldı

Sağlık-İş Sendikası Hakkari kongresi yapıldı

Sağlık- İş Sendikası Hakkari Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul da Şube Başkanlığı’na Naci Aydın seçildi. Şube Yönetimi ise Aydın Timur ve Rüstem Türfent’ten oluştu.

HAKKÂRİ OBJEKTİF HABER

Hak-İş'se bağlı Sağlık-İş Sendikası Hakkari Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 

Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen genel kurula Sağlık- İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yoldaş, Memur Sen Hakkâri İl Başkanı Nihat Gür, Sağlık Sen Hakkâri İl Başkanı Nazif Arslan, Hakkâri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Harun Aşan, Hakkâri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi idari ve Mali İşler Müdürü Orhan Tanyürek, Hakkâri Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Başkanı Mustafa Yoldaş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkâri Şube Başkanı Abdurrahman Er, Öz Sağlık İş Sendikası Van Şube Başkanı Gökhan Öznur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Sağlık İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Murat Yardımcı katıldı

1.jpg

Kongrenin açışı konuşmasını yapan Sağlık- İş Sendikası Genel Başkan Devlet Sert, hazırlıkları yürütülen EYT düzenlemesine dikkat çekerek, 696 Sayılı KHK’da yer alan zorunlu emeklilik maddesinin geri çekilmesini, aksi halde taşerondan kadroya geçen işçilerin EYT düzenlemesi karşısında mağdur olacaklarını hatırlattı.

4.jpg

EYT düzenlemesine başından beri destek verdiklerini belirten Sert, "EYT düzenlemesinde kritik bir süreç yaşanıyor. Hepimizin yakından bildiği üzere taşerondan kadroya geçişte bu çalışanların çalışma koşulları 696 Sayılı KHK ile düzenlenmiştir. 2018 yılından beri itiraz ettiğimiz zorunlu emeklilik maddesi ne yazık ki halen söz konusu KHK içerisinde durmaktadır.  696 Sayılı KHK’nın geçici 23. maddesi yeniden düzenlenmeden bu işçilerimizin emekliliğe sevk edilmesi yeni mağduriyetler oluşturacaktır. Hazırlıkları sürdürülen EYT düzenlemesinde KHK’nın bu maddesi iptal edilmeden bir geçiş sağlanırsa 696’lı işçilerimiz EYT mağduru olacaklardır. EYT’de “gönüllülük esası” dikkate alınmazsa kamuda nitelikli işçi kadroları “zorunlu” olarak boşalacak, devlet hem nitelikli istihdam sorunu yaşayacak, hem de büyük bir kıdem tazminatı yükünün altına girecektir. 696’lı işçiyi mevcut haliyle EYT kapsamına sokmak işçiyi genç yaşında işinden, çocuklarını ise geleceğinden etmek demektir. Bu konuda yapılan düzenleme hakkında taraflar bilgilendirilmeli, Sendikamızın ve Konfederasyonumuzun işaret ettiği tehlikelere karşı önlem alınmalıdır.  Öz Sağlık-İş olarak konunun yakın takipçisiyiz." dedi. 

2.jpg

Hakkâri’ye ikinci kez geldiğini belirten Sert, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen sefer Yüksekova’da bir arkadaşımızı ziyaret ettiğimizde ilk kez bir sendika genel başkanını görüyorum dedi. Dün İl Sağlık Müdürümüzü ziyaret ettik. Ambulans sürücüsü arkadaşlarımızın sorunları vardı, sağ olsun bize destek verdi. Sorunlarını kısmen de olsa çözmüş olduk. Sizleri seviyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Hakkari Şube Başkanımız Naci Aydın beyefendinin mütevazi yaklaşımlarını,  teşkilatına karşı tutum ve davranışlarını beğeni ile takip ediyor, kendisini ve arkadaşlarını takdir ediyorum. Yeni dönemlerinde de kendilerine başarılara diliyorum. Genel Kurulumuzun emek camiasına ve camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin emek mücadelesindeki başarılarından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hakkâri Şube Başkanımız Naci Aydın’a ve yönetimine de ilimizde gerçekleştirdikleri sivil toplum faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."

3.jpg

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin emek mücadelesindeki başarılarından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hakkâri Şube Başkanımız Naci Aydın’a ve yönetimine de ilimizde gerçekleştirdikleri sivil toplum faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öz Sağlık İş Sendikamız ve HAK-İŞ Konfederasyonumuz yerli ve millilik inancı ile ülkemizin her durumunda, her zor anında devletimizin, milletimizin yanındadır. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.

11.jpg

Hükümetimiz sivil toplum kuruluşları ile olan ilişkilerinde ülkemiz yararına, milletimizin faydasına olan tüm çalışmaları desteklemiş, dişini tırnağına takmıştır.

Bugün tüm dünyada yaşanan küresel ekonomik kriz karşısında işçimizi, memurumuzu, çalışanımızı bütün olarak tüm vatandaşlarımızı enflasyon ve kriz altında ezdirmemek için gereken bütün önlemler alınmaktadır.

Genel Kurulumuzun emek camiamıza ve Öz Sağlık-İş Sendikası Hakkâri Şubemize hayırlı olmasını diliyorum”

6.jpg

Genel Başkan Sert’ten sonra söz hakkın alan Öz Sağlık İş Sendikası Hakkari Şubesi  Başkanlığına seçilen Naci Aydın ise, kendilerini  bu önemli günde davet icabet edip onurlandıran tüm katılımcılara  ve teşkilata teşekkür etti.

“Alın terini kutsal bilen, nerede bir işçi mağdur olursa kendimi sorumlu addeder, hesaba çekerim” diyen bir anlayışın mensuplarıyla beraber olduğu için mutlu olduğunu belirten Aydın şunları kaydetti.

‘’Mazlumun yanında olmayı, haklının yanında yer almayı, haksızın karşısında dik durmayı, bir haklının hakkı için bin haksızla  savaşmayı sizden öğrendik. Değerli Genel Başkanım sizin yükünüzü hafifletmek, sizinle beraber yol yürümek şereftir. Sendikacılık tarihine baktığımızda da 1650’lerden buharla çalışan makinanın buluşundan İngiltere’de, Fransa’da köyden kente göç-feodalizmin bir ayağının yıkılmasından proletarya  ve burjuva sınıfı arasındaki mücadele hep maddiyat üzerine olmuştur. Bunun maneviyat ayağının eksik olduğunu gören İslam anlayışı 1976’da HAK-İŞ’i kurarak devrimi tamamlamıştır. 
Bu arada Sayın Necmettin ERBAKAN Hocamızı rahmetle anıyoruz. Kıymetli arkadaşlar devrimci bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılında bizleri modern kölelik olan taşeron belasından kurtarmıştır. Bu düzen içerisindeki yaklaşık 1 milyon insan iş güvencesine alınmıştır. Tabi burada konfederasyonumuzun o dönemde çaba ve gayretleri de çok etkili olmuştur. 

7.jpg

Biraz zülfi yâre dokunmak isterim.17 nolu iş kolunda çalışan bizler öyle bir işte çalışıyoruz ki insanın imdada en çok ihtiyaç duyduğu meslekteyiz Ayağımız freni bilmez, lakin geç geldin der tartaklanırız. Koruma yapar ancak kendimizi kurtaramaz hale geliriz. İnsanın annesine, babasına, çocuğuna bakmaktan imtina ettiği zamanlarda yaslanacak omuz oluruz fakat hor görülürüz. Salgın vb. durumlar olur herkes kendini düşünür bizler kimseye yaranamayız. Kader midir bilmem ama biraz daha geniş bakınca hanlar yapar içinde oturmayız. Hamamlar yapar yanından geçmeyiz. En güzel kumaşları biz yaparız, yamalı pantolonla gezeriz. Peki, bütün bu sorunlarımızla nasıl mücadele edeceğiz? 

10.jpg

Genel başkanımızın bize öğrettikleriyle ki o Genel Başkan Hakkâri’de işçiler adına ilk Şubeyi açan k

işidir.  İlimize pozitif ayrımcılık gösteren, aradığımızda her telefona cevap veren, 1,5 yıl içerisinde ilimizi 2 defa ziyaret eden bize Genel Başkandan ziyade abilik, babalık, şefkatlerini gösteren liderimizin dediği gibi -Akil olacağız -Adil olacağız -Güçlü olacağız -En önemlisi birlik ve örgütlü olacağız. Bunu da sendikamız çatısı altında birleşerek başaracağız. 

Serkeftın jı boyte Devlet Başkan Riyate Ronahibe. Yani başarman dileğiyle, yolun aydınlık olsun Sayın Genel Başkanım. Allah’a emanet olun.”

ŞUBE BAŞKANLIĞINA NACİ AYDIN SEÇİLDİ

Sendikanın Hakkâri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Naci Aydın Şube Başkanı olarak seçildi.

Şube Yönetimi ise  Aydın Timur ve Rüstem Türfent’ten oluştu.

8.jpg

5.jpg

9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.